De kunstenaar

Op deze pagina stel ik me voor en vertel ik over mijn werk.

Lidwien Mol

glasbol

Zolang ik leef heb ik 'iets gemaakt’ in stof, hout, klei, was, steen…. Ik begon als meubelmaker, werd beeldhouwer en uiteindelijk bleek GLAS mijn materiaal te zijn. Mijn glaskunst vertelt verhalen. Met mijn objecten markeer ik personen, momenten, ruimtes, plekken en/of thema's.

Mijn opleiding als professionele 'maker' begon op de meubelvakschool in Amsterdam. Ik werkte onder de bezielende leiding van Hans van den Berg als restaurateur hout in het museum van Speelklok tot Pierement in Utrecht.

Beeldhouwer Martien Ockeloen inspireerde mij om te gaan beeldhouwen. Deze kunst ontwikkelde ik vervolgens bij Frouk Riemersma aan de vrije academie voor beeldhouwkunst (VABK) te Driebergen.

Edith Benedictus Buning en Sascha Hacska wezen mij de weg naar het glas. Aan het werk in mijn atelier komen nu kennis, kunde en kunst samen in glasobjecten.

Het materiaal:gesmolten glas

glasbol

Glas is licht en transparant. Glas speelt met kleur en vorm en is altijd in beweging. Glas reflecteert de omgeving. Glas is altijd anders. Kortom, glas leeft. Ik werk met ‘warm glas’, dwz dat het materiaal door smelten in de oven vorm en kleur krijgt. Ik gebruik Bulls Eye Glass, een Amerikaans merk voor smeltglas van topkwaliteit. Het kleurenpalet en de transparantie zijn fenomenaal.

Uw verhaal in glas

glasbol

Heeft glas ook uw hart gestolen? Heeft u iets te vieren of te herdenken? Dan ga ik graag met u in gesprek. Uw verhaal omzetten in een glasobject is mijn ambacht. Samen komen we tot een ontwerp dat past bij de gelegenheid en uw wensen. Kortom, een persoonlijk gesprek is altijd de basis voor iets moois en dierbaars.

Collega's

Als het nodig is, werk ik plezierig samen met diverse andere kunstenaars en ambachtslieden

Glas:
Sascha Hacska van Kunst en Licht en Glas
Peggy Hermans van Glas Bewerkingsbedrijf Brabant (GBB)

Hout:
Meubelmaker en Ontwerper Jan van Tiggelen
Willem Meurs van Het verschil, meubelontwerp & -makerij

(Edel) metaal:
Arthur Brekelmans van Metaal Art
Igor Fischl: Kunst en Licht en Glas
Elize Brummelman van de Gouden Veer

Grafmonumenten:
Carlo van Mierlo en Henk Lavrijsen van Atelier Lamiers
Gerard Hekkelman van Natuursteenbedrijf Henagra


colofon | cookies | tips