home --> thema's --> moreelkompas

Moreel Kompas

Een kompas helpt u koers houden in onoverzichtelijk terrein. Het moreel kompas is een innerlijke kwaliteit die ieder mens kan ontwikkelen. Het helpt koers houden in de complexe beweging van het leven.
Ik heb een serie kompassen van glas ontwikkeld. Het zijn relatiegeschenken voor verschillende contexten. Allen herinneren ze u aan: 'o ja, moreel koers houden, ook nu'.


Moreel kompas voor bestuurders / politici

gefused glaspaneel, 30 x 33cm. (HxB)

Dit kompas drukt het bestuurlijke proces uit: ijkpunten vaststellen, koers uitzetten, balanceren in een beweeglijke buitenwereld en dat als een transparant en iteratief proces.
Dit beweegbare kompas voor bestuurders is een uitnodiging om de morele aspecten van een agendapunt bespreekbaar te maken.

glaskunst Lidwien Mol glaskunst Lidwien Mol

Moreel kompas met organisatie-logo

Gefused glas, diameter 12 cm

In dit kompas - gemaakt in opdracht van een zorginstelling - is het organisatielogo verwerkt.
De oplage is gelimiteerd tot 10 gesigneerde exemplaren. Binnen de organisaties morele dilemma’s bespreekbaar maken is een kunst op zich. Bij het dit kompas schreef ik een handleiding waarin diverse gebruiksmogelijkheden worden toegelicht.

glaskunst Lidwien Mol glaskunst Lidwien Mol

Moreel kompas - hartmodel

Gefused glas, diameter 8 cm

glaskunst Lidwien Mol

Dit kleine zakmodel draagt u op uw hart. Wanneer uw persoonlijke waarden in het geding zijn helpt dit kompasje u koers houden.


colofon | cookies | tips